Få in motion i din vardag



Trots att man ofta vill komma igång med sin träning, upplever många att dygnets timmar är alldeles för få och redan fullbokade. Vi tipsar om hur du inkluderar motion i din vardag.

Familjeliv
Många föräldrar upplever att de inte har tid att träna efter jobbet då barnen ska hämtas på dagis, samtidigt som matlagning och städning stå på schemat. Dra på dig bekväma kläder och gå ut och lek med ungarna. Då får du röra på dig samtidigt som du tillbringar värdefull tid med familjen. Om du har barn som fortfarande sitter i barnvagn är en powerwalk med vagnen framför sig ett utmärkt sätt att motionera.

Skaffa en träningskompis
Om du inte tycker om att träna på egen hand kan det vara värt att skaffa sig en träningskompis. Hör dig för bland dina vänner och du kommer säkert upptäcka att det finns fler än du som gillar att ha sällskap på gymmet. Det är alltid skönt att peppa varandra och det är svårare att hoppa över ett träningspass om du vet att du har en kompis som väntar på dig.

Cykla till arbetet

Har du en kortare sträcka till jobbet kanske du kan börja cykla till jobbet, eller varför inte klä dig i träningskläder och hoppa av bussen ett par stationer för tidigt och ta en rask promenad sista biten? Ha som mål att välja vardagsmotion tre dagar i veckan och håll dig till planen.

Gör små förändringar
Ta trapporna i stället för hissen. Ta en promenad till mataffären i stället för att ta bilen. Det finns många sätt att röra på sig lite extra, det gäller bara att tänka till. Ett bra knep brukar vara att bära en stegräknare. Tävlingsinstinkten kommer snabbt att krypa fram i dig då du varje dag vill bräcka föregående dags resultat. Du kommer att gå mer utan att ens reflektera över det.

Lunchträna
Har du ett gym i närheten av arbetet passar det bra att lunchträna. Annars fungerar en joggingtur eller en powerwalk om det finns duschmöjligheter på jobbet. Det ger dig även tid att rensa tankarna mitt på dagen, vilket kan vara skönt under intensiva perioder.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0